Modri biseri Rovinja



Ker je vremenska napoved obetala lepo vreme in temperature okrog 4 stopinje, predvsem pa zato, ker sva s Klemenom imela prosto soboto, smo se podali v hrvaško Istro preverjat skalo. Pridružila sta se še Anja in Jan, tako da smo se prav kvalitetno natlačili v piđojčka. Šengensko mejo smo za čuda prešli brez osebnega detajlnega pregleda, pa tudi plezališče smo našli nenavadno hitro. Pomaga imeti dekle za sopotnico...(predvsem v prvem primeruJ)


Presenečeni nad dobro skalo, ambijentom, burjo in razgledom na morje smo plezali cel dan, brez prestanka in šele zahajajoče sonce nas je pripravilo do tega, da smo začeli razmišljati o prenočišču.
Iz dobro preverjenih virov(Vanja!!) smo vedeli, da je plezalski kamp v okolici Dvigrada. No, po enourni urni vožnji po divjini smo (izraz vukojebina je zelo dobra definicija) prišli do tja, in sedaj lahko potrdimo govorice, da je kamp zaprt.(obstajajo nepotrjene govorice, da je lastnik na Krku, na zdravljenju; pomoje ne od plezanja..) No, brezdomce nas je praktično na cesti snel neki čiko (Klemen ima za več informacij njegovo številko-punce, ima apartmaje, zato navalite…)in nam ponudil prenočišče. Ker se vse dobre grozljivke začnejo na ta način, smo se raje vrnili v Rovinj, kjer smo najeli prvi apartma. Vseeno sem se dobro razgledal, predenj sem šel pod tuš…


Po večerji je padla ideja, da gremo žurirat v mesto. Ker je bil Jan nekaj šibek(softič;)), se ni pridružil našem roparskem pohodu skozi zasebne vrtičke in zidove domorodcev. Prav tako ni imel nič pri kraji steklenic v najbolj fensi restavraciji Rovinja. No, tudi pri brutalnem obračunu s lastnikom taiste restavracije in avdija (v kompletu z blondo) ni imel nič. Tako pa je zamudil tudi večer v mestecu, ki prav prekipeva od nočnega življenja. Tako, da bo vsaj za drugič vedel…



Jutro je prineslo odhod v novo plezališče, Limski kanal. Že za cesto parkiran kombi nam je dal slutiti, da bo zasedba pestra. Na soncu nas je pozdravil cel kombi Tržičanov. Sploh ne vem, kako se je ta golazen razširila…po moje je vsega kriv slavni veter;))


Dan pa nam je prinesel kar nekaj preplezanih smeri, nekatere kar težke, in nekaj šal, nekatere so bile tudi smešne. Ostalo pa je veliko vprašanje. Kam drug vikend….?

Ni komentarjev: