Ferata Fallbach


Spraševali smo se, kako zgleda najtežja ferata na Koroškem ... Človek se loti raziskave in pride do sklepa, da ob slapu pred dolino Malta, kjer smo preživeli kar nekaj zimskih dni v tamkajšnjih slapovih, stoji najtežja zavarovana plezalna pot v naši okolici. Ocenjena je z E. Kar pa ne pove kaj veliko ... :)


Torej, turističen ogled slapu, plačaš 5eur vstopnine in si že na jeklenicah. No, spodaj so igrišča za otroke, kafič za starše in razgled na najvišji slap na Koroškem.


Prvi raztežaj takoj pokaže resnost ture.


Nekaj zajed....In mi zajedavci.

Počasi se približamo slapu.Ob slapu navzgor. Tu se je potrebno kar pošteno pomatrati.


Prek vode do svobode... ;)


Vzpon na razgledno ploščad...Ena fotka na turistični razgledni točki... za strašit turiste....)Preko mostu, ki bi bolj sodil v katerega od zabaviščnih parkov...

... do najtežjega dela, ko stvar postane previsna.Pogled od spodaj....


... ter še od zgoraj.Nekaj oddiha, ko dosežemo streho.
Sledila je še prečka v levo in že smo dosegli preliv slapu na vrhu skalne stopnje.
Še pogled preko slapu v dolino, ter skozi gozd nazaj na izhodišče.Torej, primerjava z ostalimi feratami....
Mislim, da tu ni primerjave.Trenutno moj favorit.  Če samo primerjam ostale ferate, ki so pol ocene lažje. Gonžarjeva peč, Turška glava, Cjajnik, Škocjan, Glinščica, ... Skok pri oceni je tu res očiten. Če ne bi bila tako dobro zavarovana, bi bila precej resen zalogaj. Tako pa tako, kot sem napisal v začetku, zabava za vso družino. Najbližja ferata, ki je bolj zahtevna kot ta, je na Tirolskem. Torej, kdaj gremo?


p.s. Ker smo bili zgodni, dan pa je tako dolg, se še nismo odpeljali domov. Nadaljevanje jutri... :)

Ni komentarjev: