Zimski bivak


V Šoli varnega gibanja smo letos pripravili tudi zimski bivak. Sicer ni bil v naši "redni ponudbi" ampak se ga je udeležil samo tisti, ki je želel. No zbralo se nas je kar zajetna četa. Zraven smo povabili tudi alpiniste, vendar se žal ni noben ojunačil. Lokacija je bila skrivna do zadnjega trenutka, saj nismo želeli kakšnega obmejnega incidenta. Bivakirali smo namreč na avstrijski meji, tik ob prelazu Ljubelj.


Kratek sprehod in že smo se znašli v gozdičku, kjer je bila kar dobro debela snežna odeja. Tu smo se razdelili po skupine in začeli graditi naša bivališča za čez noč.


Sredi noči se nam je pridružil Sebastjan, ki je sicer precej na kratko s časom, ker je čez dan kandidat za zeta leta, zvečer pa mora spraviti spat Naceta. Najino zavetje je bilo predvideno, da prenoči še enega, tako da ni bilo problemov.






Jutranja kontrola po našem kampingu. Naše zavetje važičev v dobrih spalkah.


Snežna luknja n1, AKA "medvedji brlog"


Snežna luknja n2, AKA "alpinisti so pusiji" (notri so spale same punce)


Toplina spalk....


Jutro kot se šika... Sostanovalci pa še spijo. Hja, je le zima, medvedi pa zime prespijo.



Pospravljenje brloga...


Najbolj toplo bivališča, iglu družine Istenič.  Občutek imam, da bodo drugo leto njihove zimske počitnice precej zanimive... Teden dni v igluju na Pokljuki? Samo predlagam...:)



Naročilo kave...


Klopca z razgledom na taborišče.


Ko je kava skuhana, se lahko začne nov dan.


Hello Kitty Ninđa...


Jutro na stari meji med Kranjsko in Koroško.  Slikali smo se predvsem zato, da smo dokazali, da smo vsi preživeli noč. No, morda tudi zato, da smo se prepričali na kdo še ne spi v kateri od lukenj. Tako smo na prelepo jutro zaključili še eno zanimivo izkušnjo.



1 komentar:

RIs pravi ...

Čudovita zgodba in še bolj čudovita dogodivščina! Upam, da bodo taki zapisi motivacija za ljudi, da se bomo manj posvečali nepomembnim stvarem in več uživali v vsem, kar nam ponuja narava okoli nas. Jaz sem denimo popoln "ziheraš", pa sem vseeno upal iti na tole dogodivščino in sem izjemno hvaležen za krasno, nepozabno novo izkušnjo. Tudi "šleve" zmoremo veliko več, kot si mislimo. Samo s kavča se moramo spraviti oziroma nas moraš spraviti ti z dobrim zgledom!