Amsterdam


Po treh tednih južne Amerike sledi kulturni šok. Evropa, Nizozemska in Amsterdam. Šok je samo trenuten, ker kmalu odkriješ, da si v mestu, kamor se popolnoma zliješ. No, težko bi našel človeka, ki bi iztopal v tem mestu. Najstniki morajo imeti resnično težko mladost zaradi krize identitete.Mesto med kanali in opečnatimi stavbami. Odprtega značaja in liberalnih vrednot.
Kava ob kanalu, tik ob ulicah rdeče četrti. Izložbe so bile kljub zgodnjim uram kar zanimive.Celo ulične svetilke imajo svoje oči.Stanovanjski kanal s plavajočimi stanovanji. Sicer ne vem, kako je v teh plovilih pozimi, sedaj so videti super.

Eden od razlogov za velik obisk je tudi legalizirana marihuana. Zato je mesto preplavljeno s skupinicami fantov ali deklet, ki se selijo iz ene trgovinice v drugo.No, fenomen mesta so kolesa. Več nadstropna garažna hiša, tik ob železniški postaji je način, kako rešiti problem parkiranja koles. Gneča in izkanje parkirišča za kolo je vseeno precej resna naloga.Ko si privoščiš malico na obali kanala, na toplem jesenskem soncu, odkriješ še kakšen pogled na mesto, kamor se bo še treba vrniti.


Ni komentarjev: