Dražgoše


Letošnji pohod v Dražgoše je bil zanimiv po svoji organizacijski plati. Ko smo na PD Kranj razpisali turo in napisali rok za prijave, se ni prijavil nihče. No, nekaj ljudi je poklicalo, da pride, med tem, ko prijavnine ni vplačal nihče. Tako da sem moral stornirati naročilo avtobusa. Dva dni pred pohod pa se je začela gonja. Ljudje so klicali, da bi v primeru lepega vremena šli na pohod. Našla se je cela skupina, ki bi prišla. Tako, da sem priskrbel dva kombija, s katerima naj bi opravil prevoz.
Izkazalo se je, da jih je od 13 prijavljenih po telefonu, na postajo prišlo pet. No, pojavilo pa se je kar nekaj drugih, tako da sta bila oba kombija polna ... Skratka, ti upokojenci so slabši od otrok ... :)
Odhod vseh naših udeležencev je bil predviden ob 15ih. Ker je začel močno padati dež in pihati veter, smo sklenili, da odhod pospešimo. Ko se je kombi napolnil, smo se odpeljali. Prva vožnja je bila ob 14ih, zadnja pa ob 15:30. Vseeno kar nekaj naših udeležencev ni prišlo na zbirno mesto. Kasneje zveš, da je srečal kolega, pa sta šla po svoje ... Slabši od otrok ...


Udeleženci samega pohoda v Dražgošah so bili zanimiv kolaž ljudi.Vsekakor ni nikjer manjkalo rdečih zvezd.


Četa partizanov


Dobro oboroženo ljudstvo.



Triglavka in zastavica... Skoraj obvezna oprema.


Komandant Stane...


... je ostal na drugi strani ograje, stran od svoje vojske.


Zbor praporščakov


Množica med govorom.


Oblaki nad Dražgošami, ki so s sabo prinašali dež, kateri je občasno prehajal v sneg.



Poslušalci so bili razporejeni po travnikih nad prizoriščem, tako da je imela vsaka terasa svoje gledalce v prvih vrstah.



Med množico se je našla tudi kaka SFRJ zastava.


Eden od udeležencev se očitno odločil, da je to to, in je tu odložil svojo obutev. Nekateri so hodili že od prejšnjega večera in so svojo pot začeli s Pasje ravni in preko noči dosegli Dražgoše. Za te je bila pot res dolga. Mnogi pa so se pripeljali čisto do vasi. Vsekakor zanimiv kolaž ljudi.


p.s. Nobena rdeča zvezda ni bila retuširana, oziroma naknadno prilepljena. :)

1 komentar:

vencelj pravi ...

čevlje na tazadni fotki sem pa še v ponedeljek videl tam ob cesti