Kajak ŠiloŠilo je kraj na Krku, kjer je nekoč potekala prva trajektna povezava na Jadranu. Iz celinske Crikvenice je trajekt vozil na Krk. Ko so na otok zgradili most, je kraj izgubil vso svojo pomembnost in postal mirna turistična destinacija. Ime je dobil po zalivu ter tankem rtu, v obliki šila.


Na koncu rta stoji svetilnik.


Ker sem imel s sabo morski kajak, sem se od tod podal raziskovati okoliške zalive. Ko enkrat zapluješ iz zaprtega zaliva v kanal med otokom in celino, se prvič zaveš, v kakšni mali lupinici sediš.Občutek, ko se s kajakom voziš po deroči reki ali pa po širokem morju je nakaj čisto drugega. Na reki iščeš linijo in se skrivaš za skalami, na morju pa spremljaš valove, tokove in vetrove.

V morski veslaški opremi. majica, ki hladi in preprečuje sončne opekline, klubuk, ki odganja sončarico. No, če povem po pravici sem imel v čolnu še krovnico ter rešilni jopič. Kaj pa veš, kam me odnese morje...Na vhodu v zaliv Šila stoji tunera. Gre za lestev, ki visi nad morjem, ki so jih nekoč uporabljali za lov na tune.


In še Eva, ki si je izborila svoj prostor v senci drevesa. Med kopalci, avtomobili in v pravi poletni vročini.


Ni komentarjev: